MENU
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Агро форум » В помощь фермеру » Новые идеи для бизнеса в сельськом хозяйстве » Попереджений – означає озброєний!
Попереджений – означає озброєний!
kreditorДата: Четвер, 30.09.2010, 15:32 | Сообщение # 1
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Статус: Offline
Безперечна привабливість та динамічність українського ринку засобів захисту рослин притягує велику кількість недобросовісних постачальників.
За останніх 10 років, український бізнес зробив кількісний і якісний стрибок. Економіка в міжнародних масштабах – досить тонка справа і невмілі, а інколи і відверто «брудні» дії з боку українських бізнесменів, можуть цю справу похитнути. Причому, чекати регуляторних дій з боку уряду або компетентних органів не варто. Робити свій вибір і припиняти роботу з непорядними підприємцями повинні самі українці, оскільки страждають від краху міжнародних зв'язків саме вони. Боротьба з проявами ділової непорядності повинна стати основним пріоритетом не лише для крупних компаній, але і для дрібного бізнесу.
В той час, як нове керівництво країни проводить переговори з Китаєм про інвестиції в економіку країни, окремі компанії діють прямо протилежно цим домовленостям, зводячи нанівець результати багатолітньої праці інших представників українського ринку. Обман постачальників, заборгованості, підриви репутації закордонних партнерів – все це, стає справжньою ганьбою для України. Так, однією з компаній що пішла таким шляхом, стала компанія ТД «Вассма». Лише у поточному сезоні борги компанії перед китайськими постачальниками склали більше 3 мільйонів доларів. Всього на компанію ТД «Вассма» подано більше 10 позовів до суду, загальна сума задоволення, яких перевищує 5 мільйонів доларів. Компанія ТД «Вассма» заборгувала, як банкам, так і постачальникам товару з України, Росії, стран Європейського Союзу. Ці борги вже тягнуться з 2008 року по теперішній час. Обдуреними компаніями стали такі представники українського ринку як: «Альфа-банк», «Приватцентр-агро», «Best», «Імпторгсервіс», «Украгросервіс», а також відомі мультинаціональні компанії по ЗЗР. Схема, по якій компанія ТД «Вассма» ховається від повернення боргів останнім, не відрізняється складністю. Спочатку компанія закуповує необхідний товар, виконуючи операції на мільйони гривень, залишаючи під заставу лже-векселя. Коли ж час для повернення боргу збігає, кредитори «Вассми» звертаються до суду і вже там із здивуванням дізнаються, що гроші їм не повернуть. Згідно статуту ТОВ «Торговий дім «Вассма», їх директор не має права укладати операції на суму, що перевищує 500 тисяч гривень. Коли ж в компанії вимагають повернути гроші, вона через суд доводить, що всі укладені операції є не легітимними. Причому, навіть якщо суд першої інстанції підтверджує борги «Вассми», надалі апеляційні суди відмовляють кредиторам компанії в задоволенні їх позовів. Максимум, на що можуть розраховувати обдурені підприємці, це виплата 500 тисяч гривень по кожному векселю, навіть якщо спочатку сума складає мільйони гривень. Водяться за компанією й інші випадки обману і надання недостовірної інформації. Так, наприклад, в рекламних буклетах «Вассма» часто згадує про власний завод фасування пестицидів та насіння, проте, його потужності розташовуються в орендованих приміщеннях з щорічною загрозою виселення. Власні приміщення, які, до речі, так і не були введені в експлуатацію «Вассма» продала у 2008 році.
Дії цієї, і подібних компаній в найближчому майбутньому можуть призвести до підвищення цін на засоби захисту рослин і насіння. Оскільки китайські партнери, захищаючи свої інтереси, будуть вимушені посилити свої фінансові умови для всіх постачальників ЗЗР.
Український бізнес відносно молодий, але боротьба самих підприємців зі своїми непорядними колегами повинна стати нормою на ринку. Лише тоді, коли вітчизняний бізнес самостійно доведе свою свідомість і готовність вести справи чесно і відкрито, в Україні настане процвітання і динамічне зростання!

Статтю підготував: Рибалка Дмитро
Джерела інформації:
www.agrodebitor.com.ua
www.reyestr.court.gov.ua

 
Агро форум » В помощь фермеру » Новые идеи для бизнеса в сельськом хозяйстве » Попереджений – означає озброєний!
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: