MENU

                Верховная Рада Украины приняла за основу законопроект №5063 "Об особенностях осуществления страхования сельскохозяйственной продукции с государственной финансовой поддержкой".

"За" соответствующее решение проголосовали 272 депутата из 412, зарегистрированных в зале.

Законопроектом предлагается урегулировать отношения в сфере страхования сельскохозяйственной продукции, которая осуществляется с государственной финансовой поддержкой, с целью защиты имущественных интересов сельскохозяйственных товаропроизводителей.

В соответствии с законопроектом субъектами отношений страхования сельскохозяйственной продукции с государственной финансовой поддержкой определены страхователи, страховщики, их объединения, а также государственные органы и органы местного самоуправления. А государственное регулирование в сфере страхования сельскохозяйственной про ... Читати далі »
Просмотров: 1500 | Добавил: panchoha | Дата: 21.10.2009 | Комментарии (0)

Десятки французских фермеров перекрыли 16 октября Елисейские поля - центральную магистраль французской столицы, протестуя против снижения цен на сельскохозяйственные товары. Цель акции, проводимой по призыву организации "Молодые фермеры" в рамках Национального дня действий, - привлечь внимание властей к бедственному состоянию отрасли.

Протестующие фермеры установили на Елисейских полях строительные заграждения, разбросали связки соломы, подожгли автомобильные покрышки, что сделало совершенно невозможным движение по главной улице французской столицы.

"Фермерское хозяйство стоит на краю гибели, - сказал один из руководителей организации. - Мы требуем от властей повышения закупочных цен на сельскохозяйственную продукцию".

По данным Национальной федерации фермеров, в акциях протеста по всей Франции приняли участие до 52 тыс. чел.
 
Апк-Информ
Просмотров: 1059 | Добавил: panchoha | Дата: 18.10.2009 | Комментарии (0)

Украина с начала текущего маркетингового года (МГ, июль 2009 – июнь 2010) и по состоянию на 8 октября экспортировала 7,1 млн. тонн зерна, что на 3,2% больше, чем за аналогичный период 2008/09 МГ, сообщается в информации Министерства аграрной политики.

По данным Минагрополитики, в том числе экспорт пшеницы за этот период составил 3,95 млн. тонн против 3,37 млн. тонн за соответствующий период прошлого года, ячменя – 2,55 млн. тонн против 3 млн. тонн, кукурузы - почти 0,5 млн. тонн и 0,43 млн. тонн соответственно.

Согласно информации министерства, с начала текущего МГ Украина также экспортировала 0,765 млн. тонн рапса, что на 40% меньше, чем за аналогичный период 2008/2009 МГ.

Как сообщалось, в сентябре Украина поставила на внешние рынки 2,465 млн. тонн зерна, включая 1,76 млн. тонн пшеницы, 0,597 млн. тонн ячменя и 0,063 млн. тонн кукурузы.

Минагрополитики Украины ожидает урожай зерна в 2009 г. в стране на уровне ... Читати далі »
Просмотров: 1050 | Добавил: panchoha | Дата: 10.10.2009 | Комментарии (1)

Полтавський хлібокомбінат проводить нині переговори з австрійською компанією "Mecaterm" про постачання хліба і хлібобулочних виробів під торгівельною маркою "Живий хліб" до Австрії, Німеччини та Франції. Про це УКРІНФОРМу стало відомо з повідомлення прес-служби компанії.
Як зазначається, лідер австрійського ринку спеціального устаткування - компанія "Mecaterm" звернувся до ВАТ "Полтавський хлібокомбінат" з пропозицією збільшити обсяги виробництва хліба ТМ "Живий хліб" для його реалізації на території Австрії, Німеччини та Франції.
Для організації постачань хліба, зарубіжний партнер Полтавського хлібокомбінату має намір скласти пул інвесторів із цих країн.
За словами представника компанії "Mecaterm", хліб "Баварський", 1 кілограм якого в Україні прирівнюється до 7 гривень, багато в чому перевершує за якістю хліб, ціна реалізації якого в Австрії - 3,5 євро. Австрійський представник переконаний: в українського хліба є всі шанси посісти гідне місце лідера на ринках Європи. ... Читати далі »
Просмотров: 1290 | Добавил: panchoha | Дата: 06.09.2009 | Комментарии (0)

В країні мають бути терміново розбудовані мережі лабораторій з перевірки продуктів на ГМО, а також перевірки якості грунтів. Про це заявила під час наради в Полтавській області Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. "По генно-модифікованих організмах готуйте чітку постанову, скільки треба лабораторій, яка ціна, коли побудуємо, підготуйте план-графік. Я думаю, ми все це зробимо під державні гарантії", - дала доручення Прем'єр-міністр Міністерству економіки.
При цьому Юлія Тимошенко припустила, що в Україні, можливо, й існує хоча б одна лабораторія, яка "можливо може виявити" генно-модифіковані організми. "Країна не оснащена. Ми зараз даємо доручення Мінекономіки щодо внесення постанови про концепцію побудови в Україні лабораторій з контролю за ГМО", - наголосила Прем'єр-міністр.
Паралельно Юлія Тимошенко доручила сформувати законопроект щодо державної політики поводження з генно-модифікованими організмами.
Прем'єр-міністр також дала доручення вже за два тижні підготувати ... Читати далі »
Просмотров: 1179 | Добавил: panchoha | Дата: 01.09.2009 | Комментарии (0)

2009-09-01

Українська сільськогосподарська техніка тільки на 41% відповідає міжнародним стандартам. Про це УКРІНФОРМу повідомили в Українському науково-дослідному інституті прогнозування і випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім.Л.Погорілого з посиланням на його директора Володимира Кравчука.
За словами вченого, за таким показником, як технологічне призначення, українська техніка відповідає сучасним вимогам на 55%, за безпекою праці - на 45%, за надійністю і довговічністю - на 31%, за енергетичною ефективністю - на 29% і за сервісними показниками - на 28%.
В.Кравчук зазначив, що Україна - єдина країна з колишніх республік СРСР, яка не має вимог до основних сільськогосподарських машин.
"Я прошу МінАП, Мінпромполітики ... Читати далі »

Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 1881 | Добавил: panchoha | Дата: 01.09.2009 | Комментарии (0)

За оперативними даними, в Україні станом на 7 серпня ц.р. намолочено понад 33 млн тонн зерна, повідомляє Мінагрополітики.
Зернові та зернобобові культури зібрані з площі більш як 11,6 млн га, або 89% запланованих до збирання. Середня врожайність зернових по Україні становить 28,3 ц/га.
Зокрема, на вказану дату намолочено близько 20 млн тонн пшениці з площі 6,3 млн га, що становить 92% від плану при середній врожайності 31,6 ц/га.
За оперативними даними, аграрії також зібрали 11,6 млн тонн ячменю з площі більш як 4,6 млн га (91% від прогнозу), 510 тис. тонн гороху з 271 тис. га (95% від прогнозу).
Триває збирання жита. Намолочено вже 613 тис. тонн зерна при середній урожайності 21,4 ц/га.
Аграрії також зібрали понад 1,77 млн тонн ріпаку з 993 тис. га при середній урожайності 17,9 ц/га.

Укрінформ

Просмотров: 10342 | Добавил: panchoha | Дата: 24.08.2009 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6