MENU

23:49
Claas почне випуск високопродуктивного комбайну в Україні

В Україні ХМЗ спільно з Claas почне випуск високопродуктивного комбайну

У поточному році в Україні розпочнуть виробництво високопродуктивних зернозбиральних комбайнів Tucano-440. Цей проект в Україні спільно реалізовуватимуть ТОВ НВП Херсонський машинобудівний завод спільно з німецькою компанією Claas. Зараз також опрацьовуються механізми лізингу, що дасть можливість вітчизняним сільгоспвиробникам закупити цю техніку. Про це йшлося на зустрічі Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка з представниками компанії Claas.

«Питання сільгоспмашинобудування в Україні сьогодні піднято на найвищий державний рівень. І ми плануємо реалізовувати це завдання шляхом спільного виробництва зернозбиральних комбайнів. Ми задоволені нашою співпрацею з німецькою компанією Claas. Так, вже цьогоріч на базі Херсонського машинобудівного заводу спільно з Claas ми плануємо запустити виробництво високопродуктивного зернозбирального комбайну», - зазначив Микола Присяжнюк.

Також Міністр запропонував спільно з німецькою стороною найближчим часом визначити оптимальні обсяги виробництва техніки. Він наголосив, що значна частина цієї сільгосптехніки буде реалізовуватися в Україні. Тому наразі опрацьовуються оптимальні умови лізингу, що дасть змогу українським сільгоспвиробникам придбати цю техніку.

Своєю чергою, член правління концерну Claas, керуючий директор Ян-Гендрік Мор зауважив, що найближчим часом до України вже надійдуть необхідні комплектуючі. Він наголосив, що німецька сторона особливо зацікавлена у виробництві сільгосптехніки спільно з українськими виробниками. Тому вже цьогоріч техніка спільного виробництва буде працювати в Україні.

Нагадаємо, що питання сільгоспмашинобудування є одним із найважливіших  завдань вітчизняного сільського господарства, передбачених Програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

джерело: ПРЕС-СЛУЖБА МІНІСТЕРСТВА АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА

Переглядів: 20270 | Додав: panchoha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]