MENU

08:53
В Україні на 21,6% зросло виробництво дитячого харчування

На сьогодні в Україні значно покращилася ситуація з виробництвом всіх видів дитячого харчування. Так, у 2012 році на 21,6% зросли обсяги виробництва цієї продукції. Зокрема, завдяки введенню нових потужностей майже на 22% збільшилося виробництва рідкого дитячого харчування на молочній основі, що значною мірою сприяє імпортозаміщенню цієї продукції. Тому цього року держава продовжить реалізовувати заходи, спрямовані на підтримку та розвиток виробництва продуктів дитячого харчування.

Минулоріч в Україні було вироблено 24,2 тисячі тонн продукції дитячого харчування. Таким чином, обсяги виробництв всіх видів дитячого харчування зросли на 21,6%. Зокрема, виробництво кисломолочного сиру та виробів з нього для дитячого харчування збільшилось на 69,8% і склало 1998 тонн, продуктів кисломолочних для дитячого харчування – на 46,7%, що становило 3767 тонн. Молока обробленого рідкого для дитячого харчування було вироблено 9923 тонн, тобто на 6,1% більше у порівнянні з попереднім роком, а соків дитячих  - 1679 тонн зі зростанням у 7,5%.

«Завдяки введенню нових потужностей майже на 21,9% збільшилося виробництва рідкого дитячого харчування на молочній основі, що значною мірою сприяє імпортозаміщенню цієї продукції. Так, минулоріч було вироблено 17657 тонн цього виду дитячого харчування», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Також на сьогодні в Україні продовжується опрацювання Державної програми активізації економіки на 2013-2014 роки. Відповідно до неї буде сформовано понад 80 сировинних зон для розвитку виробництва безпечних та якісних продуктів дитячого харчування, що забезпечить імпортозаміщення продуктів дитячого харчування на 8-12%. 

Окрім цього Микола Присяжнюк додав, що Мінагрополітики запропонувало внести зміни до Податкового кодексу в частині розширення напрямків використання вивільнених від оподаткування коштів. Таким чином, підприємства-виробники дитячого харчування можуть модернізувати та розширити випуск продуктів харчування для дітей за рахунок прибутку, звільненого від оподаткування.

Прес-служба Мінагрополітики

Переглядів: 1242 | Додав: panchoha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]