MENU

 
Традиційно вже почали жнива на півдні України - в АР Крим, Херсонські, Миколаївські та Одеські областях. Першими почали збирати ячмінь, а також ріпак й пшеницю. За оперативними даними з регіонів врожай зібрано з площі біля 100 тис. га, 90% з якої складає посіви ячменю. Середня врожайність ранніх зернових 26-27 центнерів/га знаходиться на рівні минулого року. Так же, як й рік тому, з початком жнив знижуються ціни на ранні зернові. Так, на сьогодні максимальна ціна на ячмінь на умовах CTP-порт декларується на рівні 800 грн./т.
                      Якщо в кінці травня закупівельні ціни на ячмінь на умовах EXW (з господарства) за даними АПК-Інформ дорівнювали 830 грн./т, то вже у другі половині червня вони знизились до 750 грн./т. За повідомленнями з регіонів, наприклад з Херсонські області, ціни на ячмінь складають біля 700 грн/т при умовах, якщо господарство знаходиться недалеко від портів Херсону або Миколаєва; для біль віддалених від портів регіонів ціна є меншою.
                      Ціни на умовах CPТ-порт э вищими за EXW-ціни, але й вони зазнали падіння. Так, на початку червня термінал ООО СП "Нібулон" купував ячмінь за ... Читати далі »
Просмотров: 1300 | Добавил: panchoha | Дата: 29.06.2010 | Комментарии (0)