MENU

23:31
Українські аграрії можуть посилити присутність на ринку Європи
     Агропромислові компанії України можуть значно посилити свою присутність на ринках європейських країн. Цьому значною мірою сприятиме можливий дозвіл на ввезення в Європейський Союз української курятини. Таку думку висловив фінансовий аналітик групи компаній (ГК) "Сінком" Андрій Патіота.
За його словами, імовірність того, що вже в червні - липні 2010 р. обмеження, які на сьогодні існують для українських експортерів курятини в ЄС, будуть зняті. Так, згідно з його інформацією, у травні 2010 р. буде проведено повторне інспектування українських виробників продукції птахівництва. Європейські експерти вже проводили інспекцію української курятини в червні 2009 р., проте їх результати не привели до допуску вітчизняного бізнесу на ринки ЄС.
Можливе скасування заборони на експорт, на думку А. Патіоти, призведе до виділення виробничникам України квоти на ринку Євросоюзу в обсязі 100 тис. тонн курятини на рік (при загальному обсязі ринку близько 12 млн тонн). "З огляду на, як мінімум, 25%-ву різницю в цінах на продукт на вітчизняному та європейському ринках, це сприятиме підвищенню рентабельності бізнесу", - вважає експерт.
Додатковою перевагою українських виробників завдяки географічній близькості є, за його словами, можливість постачання до країн ЄС дорогого свіжого охолодженого м'яса. "Американські та бразильські конкуренти змушені займати нішу більш дешевого замороженого м'яса", - зазначає аналітик.
Такі перспективи дозволяють українському агробізнесу проводити активне розширення потужностей. Одним з найбільш характерних прикладів цієї позитивної тенденції може стати будівництво холдингом "Миронівський хлібопродукт" нового агрокомплексу, який дозволить йому збільшити виробництво курятини до 770-780 тис. тонн (зараз 330-340 тис. тонн). За оцінками ГК "Сінком", до 20% продукції комплексу може експортуватися до ЄС.
Як повідомлялося, український аграрний сектор все більше виходить на ринок зовнішніх іноземних запозичень. Так, 29 січня група компаній "Агроліга", яка є представником середнього бізнесу в аграрному секторі, уклала договір з авторизованим радником Варшавської фондової біржі компанією "Progress Holding Sp z. о. O." (Варшава), тим самим розпочавши офіційний процес підготовки до розміщення своїх акцій на майданчику "NewConnect" Варшавської фондової біржі (ВФБ). За словами керівника українського представництва ВФБ Андрія Дубецько, "Агроліга" - це перша українська компанія середнього бізнесу, яка почала процедуру виходу на майданчик "NewConnect".

 
 
 
Джерело: Пропозиція
Переглядів: 1210 | Додав: panchoha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]